Rose Rosé 4.5%

Rose Rosén idea lähti alunperin madridilaisesta baarista, jossa sangria valmistettiin valkoviinistä sekä seljankukkalikööristä. Valkoinen sangria on punaviiniin tehtyä sangriaa harvinaisempi, mutta valkoisille vaatteille tahraystävällisempi.

Resepti kehittyi vuosien varrella niin, että siihen lisättiin myös laventelia sekä giniä antamaan sille lisää rakennetta.

Pullotetun Rose Rosén kohdalla pyrimme siihen, että juoma maistuisi yhtä kauniilta kuin miltä näyttää. Ja mielestämme myös siinä onnistuimme.

Salud!

Sicilian Spritz 4.5%

Italia on spritzien luvattu maa. Aperol Spritzien räjähdysmäisen suosion jälkeen myös limoncellosta tehdyt spritzit ovat löytäneet tiensä ravintoloiden juomalistoille.

Italiassa spritzejä tunnetaan kuitenkin kymmeniä. Niistä Sicilian Spritz ei ole ehkä tunnetuin, mutta mielestämme ehdottomasti maukkain. Se on myös vähäisen katkeruutensa takia ideaali pullotettuna.

Perinteisesti Sicilian Spritz sisältää Camparia, giniä, proseccoa sekä appelsiinimehua, ja tarjoillaan jäämurskalla täytetystä lasista. Meidän versiossa löysimme parhaan tasapainon tuoreista verigreipeistä, ginistä sekä hyvin salaisesta mausteseoksesta.

Tarjoilusuositus on rantatuolissa, mutta paremman puutteessa Blendin Sicilian Spritz menee myös puistossa tai illalliskutsujen aperitiivina.

Salut!

Ginger Martini 4.5%

Cocktail-maailmassa martini-sanan käyttö on aika ajoin hämmentävää. Yleisesti cocktaileja on tapana nimetä niiden tarjoiluun tarkoitettujen lasien mukaan: collins-juomat, kuten Tom Collins, tarjoillaan collins-laseista, ja martinit, kuten Dry Martini tai Espresso Martini, tarjoillaan martini-laseista.

Ginger Martinilla ei siis ole muuta yhteistä Dry Martinin kanssa kuin sen klassinen tarjoilulasi.

Blendin Ginger Martini on alunperin kehitelty erään cocktail-baarin listalle vuonna 2011. Resepti on pysynyt siitä lähtien samana. Sitruunan hapokkuus, päärynän hedelmäisyys ja inkiväärin mausteisuus muodostavat pyhän kolminaisuuden.

Santé!

Lemon Twist 0.0%

Historiallisesti jäätee on melko tuore keksintö. Vanhimmat kirjoitetut reseptit jääteelle ajoittuvat 1800-luvun loppupuolelle. Juomana se ei ole tämän jälkeen paljoakaan muuttunut.

Sen takia mietimme, miten juomaa voisi kehittää. Prosessi lähti siitä, mitä makuja juomaan voisi lisätä. Musta tee sekä tuore inkivääri ovat cocktaileissa melko klassinen yhdistelmä.

Inkivääriä tasapainottamaan lisäsimme sitruunaa muutamassakin eri muodossa: mehuna, kuorena sekä sitruunaruohona. Lopulta päätimme vielä kokeilla hiilihapottamista, koska kukaan ei ollut varsinaisesti estämässäkään. Kuuman kesäpäivän hittijuoma oli valmis.

Cheers!

Sicilian Spritz 0.0%

Spritzit ovat perinteisesti yhdistelmä proseccoa ja toista viiniä, likööriä tai katkeroa. Halusimme kuitenkin haastaa ajatusta siitä, miksei spritzin voisi tehdä myös 0.0%:na?

Mietimme aluksi, mikä tekee spritzistä spritzin? Yhdistävinä elementteinä kaikille spritzeille löysimme hennot kuplat, hedelmäisen makeuden sekä mausteisen katkeruuden.

Lopputuloksena yhdistimme aprikoosia, verigreippiä ja kardemummaa. Hedelmäisyyttä, katkeruutta sekä mausteisuutta. 0.0% Sicilian Spritz ei ole limu, vaan oikea pullotettu cocktail.

Salut!